12 November 2014.
Sebenarnya ni kali kedua buat lauk daging goreng resepi blogger IdaBaharum, first time buat masa bulan puasa dulu kot, tak ingat. Ini lauk lawan dengan ikan bakar dengan kuah asam untuk makan tengahari ni.
Bahan-bahan :
500gm daging yang dah siap potong kecil
Cili padi
Bawang holland
Minyak
Garam
Serbuk kunyit
Cara Masak :
Perap daging dengan serbuk kunyit dan garam.
Rebus daging tu dengan sukatan air sama paras dengan daging. Letak sedikit minyak.
Bila air rebusan daging dah kering, gorengkan balik daging dengan bawang dan cili padi yang dah siap dihiris.
Perasakan dengan garam.
wahhh sedap ni...dan ini salah satu favourite jugak ni...
ReplyDeleteKalau dah hari-hari buat lauk berkuah, sekali sekala buat lauk resepi ringkas mcm ni best jugak....bawang dan cili padi extra baru terangkat....layan dengan nasi putih panas2....pergh!
Delete