12 June 2013

Madu Perah Limau Kasturi : Edisi Suara Ratu Rock Ella

11 Jun 2013.

Hampir sebulan lebih demam panas on and off, selesema dan batuk. Satu ubat pun tak ambil, konon tak nak masukkan chemical dalam badan dah. Baik sekejap demam minggu ni, minggu depan kena balik. Kalau batuk, rasa berlendir kahak je dalam paru-paru ni.

Sampai ada officemate perasan aku tak sihat agak lama, siap tanya antibodi tak kuat ke. Bulan ni bulan paling aku tak fikir pasal kesihatan aku, 100% tertumpu pada urusan mak. Boleh dikatakan setiap minggu menguruskan hal mak keluar masuk hospital.

Malam tadi kire last resort dah. Nak tak nak aku terpaksa telan air madu perah limau kasturi, natural remedy yang memang ready stok kat rumah. Aku je yang degil. Ingat boleh baik sendiri. Baik je lepas beberapa jam minum, kung kang kung kang batuk berkahak bagai. Sampai nak hilang suara dan perit tekak sebab asyik paksa tekak clear.

Cepatlah badan sihat! Please....

4 comments:

  1. Replies
    1. InshaAllah Kak Wahida...doakan Yani sihat ye!

      Delete
  2. Replies
    1. InshaAllah....Yani berharap doa2 kalian diperkenankan olehNya...

      Delete

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)