03 September 2015

Jom Breakfast!


3 September 2015.

Malam tadi sparing dengan roomate kesayangan buat overnight oats untuk breakfast pagi ni. Excited sungguh roomate kita ni nak tabur macam-macam bahan dalam mason jar tu. Haipp....kang muntah belahak plak nak menghabiskan benda alah ni.


Not bad rasa dia! Being TTCian, unsur-unsur pemakanan sunnah diselitkan juga; ada letak kismis, badam, susu kambing, aprikot dan madu. Fresh milk boleh la kot letak sekali sekala tapi not good to PCOSers. Oh, boleh juga campurkan susu badam, nyummy..... ;)

P/s: Ataih banana tu sprinkle kan cinnamon powder, wangiiii je time nak makan tu....eh, cinnamon kan elok untuk PCOSers juga! Double layer pula dengan madu.....

4 comments:

  1. akk tak penah buat overnight sbb akk tahu, akk bukan seorang yg mudah nak telan menda2 lembik masuk tekak.. tak sanggup. lagi la kalau taruk susu itu ini.. nak minum susu kambing ngan kurma pun macam nak bergaduh rasa. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...sedap KekDa~
      Ada sebab kenapa overnight oat digalakkan guna rolled oat berbanding instant oat; sebab rolled oat even kena rendam semalaman, masih terasa tekstur dia untuk kita kunyah. Cer try sekali, mana tahu boleh terima tekak...satu lagi, kalau tak nak dia lembik2, susu jangan letak banyak, acup2 je...asalkan tak tersendal kat tekak time nak telan tu...kih kih kih

      Delete
  2. alaqhai nampak sedap......share sikit resepi dia...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni resepi konsep campak-campak je Ros ;)
      Basic dia kena ada rolled oat, susu, bijirin mcm chia seed, buah-buahan kering, potongan buah-buahan dan yogurt (recommended greek yogurt). Boleh letak madu, atau cinnamon powder...

      Delete

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)