25 Jun 2015.
Menu 1 Ramadhan (18 Jun 2015)
- Lauk paprik ayam
- Bergedil maggi
- Pisang dan kurma
Menu 1 Ramadhan (18 Jun 2015)
- Lauk paprik ayam
- Bergedil maggi
- Pisang dan kurma
Menu 2 Ramadhan (19 Jun 2015)
- Ada kejadian yang tidak dapat dielakkan, jadi berbuka ala kadar di depan dewan bersalin GH Melaka
- Kurma, kismis dan aprikot kering
- Bun sosej ayam
- Pisang dan kurma
- Ada kejadian yang tidak dapat dielakkan, jadi berbuka ala kadar di depan dewan bersalin GH Melaka
- Kurma, kismis dan aprikot kering
- Bun sosej ayam
- Pisang dan kurma
Menu 3 Ramadhan (20 Jun 2015)
- Lauk masak daging hitam + kentang
- Masak lemak kubis + cendawan
- Bergedil maggi
- Cincau dan kurma
- Lauk masak daging hitam + kentang
- Masak lemak kubis + cendawan
- Bergedil maggi
- Cincau dan kurma
Menu 4 Ramadhan (21 Jun 2015)
- Lauk gulai udang cendawan
- Panaskan balik lauk masak daging hitam + kentang
- Bergedil maggi
- Kurma
- Lauk gulai udang cendawan
- Panaskan balik lauk masak daging hitam + kentang
- Bergedil maggi
- Kurma
Menu 5 Ramadhan (22 Jun 2015)
- Suami request buatkan spagetti (dah muak makan nasi lettew~ huhuhu)
- Keropok lekor
- Alang bagi rojak sotong (alhamdulillah!)
- Epal merah, cincau dan kurma
- Suami request buatkan spagetti (dah muak makan nasi lettew~ huhuhu)
- Keropok lekor
- Alang bagi rojak sotong (alhamdulillah!)
- Epal merah, cincau dan kurma
Menu 6 Ramadhan (23 Jun 2015)
- Bangah kesayanganku balik dari Brunei, jadi masakkan lauk gulai daging pucuk ubi
- Sambal ikan bilis tempe
- Ayam goreng kunyit
- Epal merah, cincau dan kurma
- Bangah kesayanganku balik dari Brunei, jadi masakkan lauk gulai daging pucuk ubi
- Sambal ikan bilis tempe
- Ayam goreng kunyit
- Epal merah, cincau dan kurma
Menu 7 Ramadhan (24 Jun 2015)
- Ada beli dendeng daging jenis frozen dari kawan kak Lang, so balik kerja hanya panaskan dan bancuhkan sedikit dengan air masak
- Sayur kubis + cendawan + ayam
- Sambal itam pahang
- Kuih keria Limbongan (Bangah tambah 3 jenis kuih) dan kurma
- Ada beli dendeng daging jenis frozen dari kawan kak Lang, so balik kerja hanya panaskan dan bancuhkan sedikit dengan air masak
- Sayur kubis + cendawan + ayam
- Sambal itam pahang
- Kuih keria Limbongan (Bangah tambah 3 jenis kuih) dan kurma
Masa sahur, selain shake Herbalife aku alas perut dengan sekeping roti wholemeal, buah-buahan dan kurma.
Heheehhee.. akk pun jap gi publishkan menu berbuka puasa seminggu. Hiwhiwhiw. Tp kadang ada yg dah share kat IG (",)
ReplyDeleteIG KekDa privatekan ke? Yani try tgk guna web tak boleh masuk pun? Aritu boleh je....huhuhu. Nasib baik ada masukkan dalam blog, dapat gak jenguk-jenguk tengok masak apa...
Deleteuntuk i, bulan posa ni la nk asah skill memasak... heheheh...
ReplyDeleteYani tak berani nak bereksperimentasi masak lauk2 baru time puase sebab kang ada tak menjadi kang....lebih konfiden masak lauk yang dah biasa masak dan dah tahu bajet masam/manis/masinnyer walaupun tak rasa time memasak....huhu! Nasib baik juga suami Yani jenis yang tak cerewet, semua yg masak semua dia makan.
Delete