25 December 2014

Misi Disember 2014 : Badan Tak Sihat


25 Disember 2014.

Balik kerja semalam, badan rasa tak sihat. Lepas solat Maghrib dan Isyak, terus tidur. Terbangun pukul 12.00 tengah malam pun sebab suami kejutkan tanya nak minum shake ke tak. Lepas minum sambung tidur balik. Memang tak larat, badan rasa bisa-bisa. Rasanya sebab terkena hujan masa mesyuarat kat luar pejabat. Malam tadi tak de buat apa-apa workout pun, kecewa rasa hati ni.

Pagi ni bangun rasa badan dah sihat sikit. Tengok kat luar, tanah basah, hujan turun dari malam tadi sampai ke Subuh. Langit pun masih mendung dan guruh sekali sekala berbunyi. Jadi, takde aktiviti jogging di luar, ganti dengan 5 miles (8.05km) advance powerwalk dalam rumah. Kalau jogging kat luar dengan tempoh masa yang sama (1 jam 12 minit) baru cover 6-7km, tapi dengan powerwalk dah lebih 8km...berbaloi dan maintain lencun berpeluh.

2 comments:

  1. Replies
    1. InshaAllah dah sihat dah , ST....sebab tu boleh bersenam pagi td...

      Delete

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)