11 January 2014

Cara Bijak Jimat Tenaga Elektrik

 
11 Januari 2014.

Dalam akhbar Berita Harian bertarikh 31 Disember 2013 haritu, ada diselitkan pamplet Sorotan 2013. Part lain aku tak kisah sangat, tapi bahagian belakang pamplet tu ada dipaparkan tip cara bijak jimat tenaga elektrik oleh pihak TNB.

Besar kemungkinan pamplet ni akan bersepah atau dibuang, jadi ada baiknya aku snap gambar pamplet ni dulu untuk dikongsikan di blog ni.


Di laman web TNB pun ada dikongsikan tip penjimatan tenaga elektrik yang boleh dipraktikkan di rumah, contohnya macam di bawah ni...









P/s: Mana yang boleh dikurangkan, kita kurangkan. 

Kui kui kui...

2 comments:

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)