22 June 2013

Saji dan iSihat Julai 2013 : Edisi Ramadhan

 
22 Jun 2013.

Dua majalah yang menarik dijadikan bahan rujukan dan bacaan sepanjang bulan Ramadhan. Satu untuk kesihatan, satu lagi untuk panduan resepi berbuka dan bersahur.



Tajuk-tajuk utama dalam majalah iSihat Julai 2013:
  • Kolon 'Kotor' Punca Penyakit
  • Ramadhan Bulan Nyah Toksin
  • Masa Yang Tidak Sihat Di Bulan Puasa
  • 8 Cara Semulajadi Redakan Gangguan Perut
  • Tip Berdiet Di Bulan Puasa
  • Cabaran Sihat : Mental Siapa Paling Kuat?
  • 5 Makanan Terbaik Untuk Lelaki
  • 3 Kunci Utama Raih Perut Sixpack
  • Lelaki Terlebih Makan Gula
  • Hidap Asperger : Jafri Kini Tutor Bahasa Jepun
Paling seronok, ada tajuk pasal cara orang berpenyakit diabetik berpuasa, boleh jadi bahan rujukan isi rumah.


Tengok tajuk pun dah tahu, 180 resepi aneka juadah berbuka dan sahur. Wah, semangat nak cuba macam-macam resepi, sedangkan sahur semestinya aku akan teguk shake Herbalife je. Hahaha~ Dah tu, balik kerja pun dah lewat, entah-entah mak dan bibik dan siap-siap masak juadah berbuka. Takpe-takpe, hari yang cuti dan hujung minggu boleh dipraktikkan resepi dari majalah ni, kan? Sebelum bulan Ramadhan pun boleh, eh?! Huhuhu...

8 comments:

  1. iSihat mmg wajib bli...penuh informasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula, kalau majalah Saji tu, yani beli ikut mood..kalau menarik baru beli. Tapi iSihat ni dah macam wajib beli je setiap bulan.

      Delete
  2. Dh lama xbeli magazine. Semua google je.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain rasanya antara pegang majalah dan tekan keyboard/keypad Cikji..huhuhu.Hebat mana pun kuasa internet, buku juga jadi pilihan hati.

      Delete
  3. Replies
    1. Setuju3x....aura Ramadhan tahun ni lebih menyerlah....

      Delete
  4. bln puasa ni mmg elok kita membuang toksin yg ada. perut berehat kejap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar itu.....11 bulan dia bekerja, kasi ler rehat 1 bulan....jangan pulak lepas tu paksa dia kerja overtime plak time raya...nahas tu!

      Delete

Terima kasih sebab sudi menghantar komen! =)