26 July 2012

B.O.N.U.S R.A.Y.A 2.0.1.2

Alhamdulillah, Syukur, Amin!

Rasanya kebanyakan entri blogger ( terutamanya yang bekerja dengan kerajaan ) mengulas isu yang sama:- B.O.N.U.S R.A.Y.A 2.0.1.2

Bak kata Ieda Baharom, kita kenalah berjimat, jangan gelap mata tengok bonus dan gaji bulan Ogos nanti yang sangat-sangat mengugat iman, tambah-tambah nak menyambut Hari Raya Aidilfitri nanti. Sebab apa? Sebab nak tunggu gaji bulan September tu nanti, dekat sebulan lebih baru dapat. Jangan pula masa raya, kemain bergaya dan berbelanja mewah, lepas raya kena ikat perut dan berhutang! Minta dijauhkanlah ye!....


4 comments:

  1. Ye.. Betul. Mari kita sorokkan kad ATM sampai 25hb!!! heheheheee

    ReplyDelete
  2. eida: huhu, tapi yani rasa nak pecah2kan duit tu kepada dua tiga akaun yang susah skit nak withdraw, mcm ASB, Tabung Haji dan Bank Rakyat. Kalau biarkan dalam satu akaun je, dah tu apa-apa selalu bayar secara online, takut2 terlebih shopping online pula...laju je duit tu kena transfer......huhuhu

    ReplyDelete

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)