27 March 2015

Rumah Baru, Makin Luas


27 Mac 2015.

Bukan rumah aku ye....rumah kucing!
Kan aritu cakap rumah aka sangkar kucing yang letak kat garaj tu agak sempit bila dah dimasukkan semua kucing. Kesian pula bila tengok masing-masing duduk statik je dalam tu, bila nak bergerak memang agak sukar.

Semalam pergi beli lagi satu sangkar yang sama jenis. Dalam otak tengah plan idea ala-ala McGyver. Ingat nak buka dinding sebelah sangkar dan rapatkan dua sangkar tu menjadi satu sangkar yang besar. Idea yang paling kelakar tapi rasa macam boleh gunapakai.......ikat dua sangkar pakai cable tie!




Tadaaaa!! Nampak tak cable tie tu? Bila rapatkan sangkar, memang nampak macam ada jarak sikit kat situ. Tapi so far, agak tegap la juga sangkar tu.


Huhu....dah makin besar playground korunk semua ye? Main la puas-puas dalam tu! Nak tidur pun dah tak payah nak bersesak-sesak.

6 comments:

  1. Alhamdulillah, moga-moga mereka selesa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah....harap2nya macam tu la... ;)

      Delete
  2. wahhhhh dpat umah baru suka lewteww.. leh main boyann hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...boyan? Dah lama tak dengar org sebut mcm tu....very the Melakarian Ieda ni...

      Delete
  3. mesti semua gembira, rumah da besar.... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nani....inshaAllah happy tapi bila ada depan mata dia, masing2 mulalah buat perangai buat muka sedih dan mengiaw mintak keluar...huhu...pandai main drama dah tu!

      Delete

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)