14 November 2013

Cabaran 90 Hari : Playlist Zumba


14 November 2013.

InshaAllah, setiap malam berzumba dengan menggunakan playlist ini. Tempoh masa 1 jam lebih. Kalau terlebih rajin, sambung dengan Persian Zumba. Persian Zumba lebih kepada pergerakan gelek pinggang, tapi seronok belajar step baru Zumba.

Tak pernah lagi berzumba peluh sikit-sikit. Dua video zumba pertama, peluh menitik-nitik keluar. Alhamdulillah, habis je semua video, memang kuyup dah satu badan.

Berjogging hanya dapat buat waktu hujung minggu. Itu pun kalau tak hujan awal pagi.
Tapi berzumba, setiap malam boleh.
Sarung sport bra, tshirt, seluar track, stokin dan kasut sukan.....terus boleh berzumba.

P/s: 1 jam 25 minit zumba (latin + persian genre) malam tadi....sparing dengan Abang. Yeay...ade orang dah addicted! Need more spaces for two to zumba, kan?

18 comments:

  1. yani camna L nak dapatkan vid ni..nk cuba berzumba gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau L ada akaun FB, cuba search nama Zumba Linda Edler...kalau nak cari yang di YouTube pun boleh. Persian zumba tu Yani jumpa di Youtube....selamat berzumba ye!!

      Delete
    2. Alright dh jumpa acc die kt fb..thx yani.

      Delete
    3. Sama-sama.....spread the zumba vibes jom! Kat rumah Yani, hubby Yani pun dah join sama...salama ni dok tengok isteri dia je berzumba, dia ingat senang....sekali bila dah cuba zumba, haaa....berpeluh-peluh sakan, termengah-mengah dia...hahaha!

      Delete
  2. zumba linda tu dia omputih kan ??dia ade jual cd ea.....
    yani download ke beli cd nan dia yer .. teringin gak nak beli ni cd


    yani i new follower :)
    follow me back k.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, dia dari Lycksele, Sweden. CD yani tak pasti plak...tapi boleh je dapatkan video dia dari FB dan YT dia. Yani download je..... :)

      Ok....tq! Yani dah follow balik Erin...

      Delete
    2. boleh tahu x step mcm mana nak download ...
      n yani buat dvd ke ??

      Delete
    3. Download guna software Downloader Manager yg install di pc...simpan dalam My Video dalam folder My Document je. Takde la sampai burn dalam DVD.....

      Delete
    4. yola mmg pun tp dri downloader manager tu mcm ne nak download amik dri fb zumba tu ...

      erin de software tu DM

      Delete
    5. By default kalau dh ada DM dlm pc, bila buka apa2 video, dia auto enable boleh terus download...just klik tab Download This File je...dah cuba?

      Delete
  3. akak download kat mana zumba nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari FB page ZUMBA Linda Edler... cuba search dalam FB...dalam Youtube pun ada...

      Delete
  4. ok, baru nak tanya list zumba ni..heee.. sue bila baca page yani berkobar2, last2 x buat satu ape pun..
    btw, nak tanya setiap malam yani buat selepas dinner ke camne..kalau sue nak buat selepas dinner, berapa jam ye kena rehat dlu sebelum berzumba? n after zumba yani terus tidur ke? nak tahu masa sesuai tuk berzumba ni.. tq yani :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue, ini cara Yani tau...Yani pun tak refer mana-mana, cuma ikut kesesuaian diri sendiri. Lain org, lain caranya. So tak boleh rigid sangat.

      Yani shake aka dinner paling lewat 7.40 - 8.30 malam, rehat jap, solat, tengok tv, layan internet, solat isyak...dalam pukul 10.00 malam paling lewat, Yani dah start berzumba sampai pukul 11 lebih....

      Lebih elok jarakkan waktu makan dengan bersenam, takut terkeluar balik apa yg kita makan. Ada yang beri pendapat, waktu makan sesuai adalah selepas bersukan sebab masa tu lemak tak serap (nanti Yani search balik..takut salah maksud ayat). Tapi Yani biasanya tak makan lepas berzumba, just minum air je.

      Lepas berzumba, cooling session jap...lepas tu mandi, baru tidur....

      Once again, ini cara Yani...org lain Yani tak pasti....

      Delete
  5. sebaik2 nak zumba ni...waktu pagi......jgn sarapan...minum air putih ....zumba sejam....nak stop....rehat sekejap...pastu minum air ( jika amalkan supplemt kurus ) blh terus minum supplemnt....badan akan cepat serap...sbb kekurangan air.....cepat badan kurus....jika sarapan dlu...nanti badan serap apa yg kita mkn n bakar.....bukan % lemak dibakar jika dh sarapan

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Kalau ada akaun FB, cuba search nama Zumba Linda Edler...kalau nak cari yang di YouTube pun boleh. Persian zumba tu Yani jumpa di Youtube.

      Delete

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)