27 December 2012

Masak-Masak Ikut Resepi Jiran Blog


Minggu lepas, masa tengah datang bulan, asyik jer terliur bila masuk blog orang, review resepi dan gambar macam-macam masakan. Haish....tak boleh jadi ni. Selera orang tengah datang bulan sangat-sangat terlampau. Salin resepi, pastu tunggu hujung minggu, berkuntau di dapur.

2 resepi dapat disalin, satu resepi terung berlada dan satu lagi makaroni cheese. Rasanya tak perlulah letak resepi kat sini, cukup sekadar letak link pemilik resepi yang sedap ni. Kat blog tukang bagi resepi ni, siap ada cara-cara nak sediakan masakan, siap ada gambar langkah demi langkah lagi, kelas ko!

Resepi Terung Berlada : CikJi
Resepi Makaroni Cheese : LeeyanaRadhi dan G.E.D.I.K (Ieda)

Ada nampak perbezaan antara gambar masakan yang aku buat kalau dibandingkan dengan gambar dalam blog tukang bagi resepi, kenapa? Sebab aku derhaka...hihihi. Takpe la, janji sedap dan ada rasa. Yang makaroni cheese aku tu aku tak letak banyak kuah sebab dah berlemak manis dengan 2 keping cheesedale. Cilipadi pun boleh tahan banyak aku masuk, dah macam rasa masak lemak cili pada pulak, tapi encik suami suka, sedaaaaap kata dia (bahana kawin orang nogori, lauk pedas-pedas memang sehati sejiwa dengan tekak dia).

2 comments:

  1. Replies
    1. anna, ni resepi dr blog ieda...yani salin dlm btk pdf simpan dalam phone. letak hp sebelah dapur masa masak....nasib baik tak jatuh masuk sekali dalam kuah makaroni cheese tu....hehehe!

      Delete

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)