31 August 2015

Rendang Daging Cuti Kemerdekaan


31 Ogos 2015.

Cuti 3 hari ni tak kemana-mana pun, lagi best lepak kat rumah. Tapi ada disadvantagenye jugak....asyik makaaann je. Hohoho....semalam dok membaking kek koko kukus, hari ni tengahari masak rendang daging pulak.


Tengok tu, belum sempat masukkan dalam mangkuk untuk hidang, ada tangan nakal meratah rendang dengan roti wholemeal! Tak menyabau betul la....laki siapa ni? Kih kih kih....

Masak 2 lauk je hari ni; rendang daging lawan dengan telur dadar. Of course la kena buat 2 set berbeza, yang ada letak bawang tu aku punye, yang kosong tu encik suami punye. Orang tu tak makan bawang ler katanya...


Sempat taburkan chia seed dalam periuk nasi masa nak tanak nasi tadi. Terkejut suami masa buka penutup periuk nasi tu. Huhuhu.....

8 comments:

  1. Replies
    1. Tang mana yang sedapnya tu nak oi? Hehehhe.....

      Delete
  2. chia seed... tu ari tak abis akk beli. expired dah kot.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai, sayangnyer KekDa....sumber omega terbaik juga tu tau....

      Delete
  3. hoho... my MIL buat redang udang cuti merdeka tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rendang udang tu buat macam mana ST? Ajar la.... ;)

      Delete
  4. nyumsss....tengok rendang terus perut berkeroncong :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros, Yani ni masak rendang beberapa kali pun masih tak pandai bajet kuah rendang banyak ke sedikit..kadang kering sgt, kadang kuah meladung plak (mcm rendang dlm entri ni)...

      Delete

Awak hantar komen? Awak sangat 'awesome' ! Terima kasih.... :)