3 Jun 2017.
Menu 1 Ramadhan - 27 Mei 2017
- Balik berbuka di rumah mak mertua, mak mertua masakkan lauk daging masak asam (resepi orang Gopeng) dan pecal sayur, ada lauk tambahan gulai daging dan baki spaghetti
- aku bawa bekal ayam bakar bahagian dada, timun jepun dan bendi celur
Menu 2 Ramadhan - 28 Mei 2017
- Rendang ayam (ayam untuk bahagian aku, direbus dan asingkan dari rendang)
- Sayur soo hoon campur
- Kurma
Menu 3 Ramadhan - 29 Mei 2017
- Sambal telur rebus dan ikan bilis
- Sayur soo hoon campur
- Ulam sayur tenggek burung
- Kurma
Menu 4 Ramadhan - 30 Mei 2017
- Gulai udang cendawan
- Brokoli bawang putih + carrot
- Kurma
Menu 5 Ramadhan - 31 Mei 2017
- Daging masak kicap kentang
- Cendawan goreng
- Ulam timun jepun
Menu 6 Ramadhan - 1 Jun 2017
- Ayam masak merah kacang pis (ayam untuk bahagian aku, direbus dan asingkan dari lauk)
- Brokoli dan kobis bunga stim
- Kurma
Menu 7 Ramadhan - 2 Jun 2017
- Menu dah muak makan nasi...hihi
- Kentang bakar
- Sate kebab ayam pedas dan daging (gril dengan cili capsicum)
- Brokoli dan carrot stim
- Buah pir dan kurma
Adui, tak sempat nak amek gambar untuk menu iftar kali ni, anak-anak semua mengamuk nak makan. huhu
ReplyDeleteTakpe la,utamakan selera anak dulu. Saya snap gmbr pun untuk rujukan di lain masa nanti kalau nak cari idea menu apa nak masak menu berbuka tahun-tahun akan datang.
Delete